A Puskás Fémipari Kft modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Kedvezményezett neve: PUSKÁS FÉMIPARI Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A Puskás Fémipari Kft modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Megvalósítási helyszín: 7815 Harkány, Belterület Hrsz.: 1/51.

Szerződött támogatás összege: 185,98 millió Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70,00%

Projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2021.11.01.

Projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2023.10. 31.

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00692

A PUSKÁS FÉMIPARI Kft. 2013-ban jött létre, fő profilja, acélszerkezet gyártása, beépítése. A gyártás helyi szinten, a kivitelezés országos szinten zajlik. Szakképzett munkatársaiknak és a bővülő létszámuknak köszönhetően kibővítették a tevékenységi körüket a műtárgyak rekonstrukciójával.

A cég projektjének célja a gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodóképesség fejlesztése, ami egyben hozzájárul a válságálló és fenntartható működéshez. A vállalkozásnak folyamatosan újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnie, ezért folyamatosan fejleszt saját erőből és Európai Uniós pályázatok által, jelen támogatást nyert fejlesztési projektjüket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül megvalósulni.

A teljes beruházás nettó összköltsége 265,69 millió Ft, melynek a támogatás tartalma 70%-os támogatási intenzitás mellett 185,98 millió Ft, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból feltételesen vissza nem térítendő támogatás

Az projekthez elnyert 185,98 millió Ft európai uniós támogatás segítségével a projekt egyik fő elemeként, a jelenlegi telephelyük bővítése valósul meg, meglévő szociális helyiségek átépítésével, új szociális helyiségek építésével és csarnok bővítési munkálataival infrastrukturális és ingatlan beruházás keretében, melynek aránya a projekt 70%-a. A telephelye bővítésével, növelve a gyártócsarnok hasznos területét, a gyártási folyamatok hatékonyabb lefolyása, a tervezett és már megvalósult létszámnövekedés következményeként a szociális terek növelésével, a minél igényesebb munkakörülmények kialakítása valósul meg.

A fejlesztés eredményeként az építési beruházás megvalósítása mellett, megvalósul a projekt másik lényeges eleme is, a technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, melynek aránya a projekt összköltségének 28 %-a. A piaci igényeknek megfelelően, létszámukat folyamatosan bővítik számukra biztosítják a gyártó eszközöket. A fejlesztés által az eddig bérmunkában végeztetett munkafolyamatokat kiváltva, saját eszközeikkel tudják végezni, mely költséghatékonyságot eredményez számukra. A megvalósított projekt a vállalkozás fejlődését, további munkahely teremtést és árbevétel növekedést fog eredményezni.

A projekt keretében megújuló energiaforrást hasznosító technológia alkalmazásán belül egy napelemes rendszer is kiépítésre kerül, továbbá a vállalkozás Marketing tanácsadás és márkaépítés tanácsadást, valamint egy Soft skill képzést is megvalósít.

puskas-femipari-d-3
puskas-femipari-1
puskas-femipari-4
puskas-femipari-5
puskas-femipari-d-1
puskas-femipari-d-2